4 september 2015

Budget voor school

Weet je dit artikel waar Dide een leraar interviewde nog?

Dide vroeg of hij het onderwijssysteem ook in Nederland wilde, en hij antwoordde dat daar hier geen budget voor is.

Daar heb ik nog wat op te zeggen!

Nederland is nou niet bepaald een arm land, en crisis is ook al voorbij. Maar tóch wordt er relatief weinig geld aan onderwijs uitgegeven. En dat terwijl onderwijs zo ongeveer het belangrijkste is waar een land in kan investeren!

Nederland is ook nog eens een land dat het moet gaan hebben van de knappe koppen,  dus waarom wordt er dan veel meer geld uitgegeven aan nog weer eens verbeterde wapens in plaats van aan het o zo belangrijke onderwijs?!

Dat vraag ik me écht af.

Volgens mij is oorlog voeren nou niet bepaald iets waar Nederland echt iets aan heeft. Volgens mij wordt Nederland een veel rijker (in de geld en niet-geld zin van het woord) land als we écht goed onderwijs krijgen!  Finland kan het ook, dus wij ook zeker!

Er moet iets gaan veranderen.

Ik hoop dat jullie ook vinden dat het geld dat "verspild" wordt aan wapens in plaats daarvan aan goed onderwijs besteedt moet worden.

Dan weet ik zeker dat Nederland een welvarend land wordt! 

Tot 't volgende blogbericht!

Groetjes Willemijn