29 september 2015

Leuke les: over jezelf!


Dat is zo belangrijk!
Als je nu niet weet wie je bent, wat je leuk vind, waar je goed in bent...

Dan worden keuzes maken en zelfs dromen over later een stuk lastiger! En wat denk je van samenwerken? Dat kun je pas echt goed als je je eigen sterke en zwakke punten weet!

In de interviews die we hebben gehouden op straat - die komen nog online :) - zeggen mensen vooral geleerd te hebben van school waar ze niƩt goed in zijn. Maar waar ze goed in zijn? Ja, misschien een bepaald vak. Maar dat is nog maar een klein beetje wat je over jezelf te weten kunt komen!

Het is bijvoorbeeld heel handig om te weten welke plaats je in een groep inneemt; ben je een leider of een uitvoerder? En kun je wel goed samenwerken?

Dat is trouwens ook iets heel belangrijks om te leren: samenwerken!
Op school werk je af en toe wel samen. En dan doet de ene in het groepje niks, de andere doet alles en ergert zich kapot aan die ene en dan heb je nog mensen die een beetje doen... Dat is niet handig! Waarom leer je hier niets over op school?

Pas als je jouw kwaliteiten en plaats in de groep weet, en als je die van een ander weet, kan samenwerken helemaal goed gaan.

Nog een reden waarom je meer over jezelf zou moeten leren:
Dan kom je je talenten te weten!

Het is natuurlijk hartstikke leuk dat wij het de hele tijd hebben over dat je alleen maar vakken zou moeten krijgen die je leuk vindt, maar wat als je niet weet wat je talenten zijn?
Dan wordt het wel heel moeilijk om vakken te kiezen en om school leuk te vinden!

Daarom vind ik dat er lessen moeten komen op school waarbij je over jezelf leert!

En dan niet alleen dat, maar ook hoe je daar dan mee om moet gaan, en hoe je dan moet samenwerken met iemand die anders in elkaar zit!


Zou jij dit soort lessen willen krijgen?

Groetjes Willemijn ☼