10 september 2015

Reacties op Lisanne Vriens

We zijn veel aan het rondkijken op internet, en reageren ook waar nodig. 


Deze reacties op een artikel van BN de Stem (onze regionale krant) 


Zijn van mensen die vinden dat Lisanne ongelijk heeft.
Wij vinden dat Lisanne wel helemaal gelijk heeft!

Carlos:
Ze willen steeds maar onderwijsvernieuwing. Het blijkt echter dat al die vernieuwingen niet tot kennis leiden, maar tot hoe google ik als beste en krijg ik mijn informatie. Iets uit het hoofd rekenen of simpele breuken en netjes schrijven kunnen de meesten niet meer. Alles dankzij de onderwijsvernieuwingen vanaf de jaren 60 van de vorige eeuw. Computer en rekenmachine zijn de gouden schaaltjes geworden, zodat zij zelf niets meer hoeven te doen.

Jan: 

Idd. En dan nu naar een vorm gaan waarbij kinderen kunnen leren zoals ze zelf willen. Whahaha. KINDEREN hebben we het hier over. Hallooooo. Er zullen vast uitzonderingen op de regel zijn en waarschijnlijk is Lisanne zo iemand, maar kom op zeg. Wat een dom idee. Kinderen willen niet leren en zijn nog veel te jong om de gevolgen van hun keuzes te overzien. Ze moeten dus onderwezen worden door volwassenen op een goede manier. En dat is niet elk kind maar lekker de vrije keus laten wat hij belangrijk vindt.

Wij: Kinderen willen echt wel leren! Maar omdat het op school allemaal oninteressant wordt gebracht, vinden kinderen school inderdaad stom en saai! Het onderwijs is hard aan vernieuwing toe; er moet uitgedaagd worden! En niet zoals de lessen nu zijn. Ik ben het wel helemaal met Lisanne eens. Waarschijnlijk ben jij zelf geen kind meer, Jan. En daarom weet je dus ook niet hoe het is om nu op school te zitten. Ik zit nog wel op school, en ik weet: kinderen wíllen leren. Maar niet op de manier hoe het nu wordt gebracht.

We vonden het heel raar hoe sommige volwassenen hierover denken.
Ze denken dat wij niets willen leren, en ze lachen ons uit!

Wat vinden júllie nou? Zouden jullie als jullie zelf mochten kiezen wat en hoe je wil leren, 

het helemaal laten zitten?! Misschien zijn wij wel te goed van vertrouwen...


Groetjes!

Willemijn & Dide ☺