12 oktober 2015

Over ons


Hoi! Wij zijn Willemijn en Dide. Je hebt waarschijnlijk al wel door dat wij het niet eens zijn met het onderwijssysteem. Totáál niet zelfs. Wat er allemaal zo verkeerd aan is (dat kinderen er ongelukkig van worden, bijvoorbeeld) en wat wij dan wél willen, kun je allemaal op de rest van ons blog lezen. Nu gaan we jullie eens wat over ons vertellen.

Hoe het begon

Je zult je misschien afvragen hoe het komt dat wij ooit bij het idee zijn gekomen om school te gaan veranderen. Of niet. Maar dan vertellen we het je alsnog :)

Wij werden in de peuterspeelzaal (je weet wel, voor je naar de kleuterklas gaat) beste vriendinnen. In onze vriendenboekjes staat dat we nooit weg wilden van school, omdat we altijd zo'n lol hadden samen. Dide is in groep 4 naar een vrije school gegaan, en zo zijn we elkaar een beetje uit het oog verloren. We hebben ooit nog samen op modern ballet gezeten, en we zagen elkaar wel eens omdat onze moeders vriendinnen zijn. Maar voor de rest kenden we elkaar niet zo goed.

Dat is wel veranderd! Vorig jaar 3 Augustus gingen we met alle moeders en broertjes en zusjes naar het strand en zo kwamen we aan de praat. Het bleek dat we een heel groot ding gemeen hadden: we haatten school! En toen zeiden we: als niemand iets doet, dan doen wij het wel even.
Dus was er om 1 uur 's nachts op 4 augustus een blog genaamd: veranderdiehel.blogspot.nl

Veranderdiehel.nl

En dat we dat blog begonnen, is een van de beste keuzes ooit geweest. We hebben ondertussen zo ontzettend veel gave dingen gedaan. We hebben een TED talk gehouden, we hebben in de krant gestaan en we zijn op tv geweest! En we hebben een YouTube kanaal! (Abonneer!)

Zoals je merkt, zijn we druk bezig met onze creativiteit. Of het nou om de wereld aan onderwijs te helpen waar je wel gelukkig van wordt, of om video's, blogberichten en verhalen met jullie te delen. 
En dat willen we nog heel lang doen!


Groetjes Willemijn & Dide