11 oktober 2015

Lessen over bijzondere plekkenToen ik deze foto zag dacht ik "Wauw, wat goed gefotoshopt!"
Maar toen kwam ik erachter dat dit meer écht bestaat, in Australië. En je kunt er gewoon in zwemmen! Dus ik heb een nieuwe plek om naartoe te gaan op de wereldreis die ik wil gaan maken...

Maar ik had geen flauw idee dat dit meer bestond, en nog véél meer bijzondere plekken, als ik het niet toevallig op internet was tegengekomen. Plekken als deze regenboogbergen in China:

bron foto


Of een ondergrondse grot in Nieuw Zeeland, helemaal verlicht door vuurwormen. Prachtig ♥Of deze prachtige bloementunnel in Japan:Vinden jullie het ook zulke mooie plekken? Waarvan je had willen weten dat ze bestonden?
Misschien ben ik wel de enige hoor, dat kan. Maar toch had ik graag op school bij bijvoorbeeld Aardrijkskunde er graag over willen leren. Ik bedoel: er zijn gekleurde bergen in China! Die zijn niet zomaar ontstaan! Volgens mij is een les over hoe die zijn ontstaan een goede Aardrijkskunde les. 

Die les zou ik ook een stuk interessanter vinden dan, ik noem eens wat, hoe de gletsjers zijn ontstaan. Waarom is dat wel basiskennis en deze prachtige natuurverschijnselen niet?

We zouden meer leuke, mooie en bijzondere dingen op school moeten leren!

Groetjes Willemijn ♫