3 november 2015

Engels


Engels is een wereldtaal. Engels is belangrijk. Ik wil het daarom heel graag goed kunnen spreken, maar ik kan het niet zo goed als ik zou willen...


Bij mij is het nog wel te doen, maar jeetje, ik héb een paar mensen in mijn klas zitten... Daar valt nog wat te verbeteren zullen we maar zeggen!

Begrijp me niet verkeerd, ik vind niet dat ze daardoor stom zijn of iets dergelijks. Maar ik vind het gewoon zo jammer! Wij zouden op het vwo toch wel iets meer moeten kunnen dan "Ai hef a dok." ( I have a dog. Dat was het eerst wat in me opkwam, ik hou van honden :D).

Dat hun uitspraak zo slecht is, wil nog niet zeggen dat ze slechte punten halen voor hun toetsen. Nee, helemaal niet! Want op toetsen wordt vooral grammatica getest. Dat is wel raar toch? Volgens mij heb je later tijdens gesprekken je uitspraak en vocabulaire net zo hard nodig!

Het kan zo veel beter!
Het punt is een beetje: ik wil heel graag goed Engels leren! En als je een taal goed wilt leren spreken, moet je die taal spreken, dat is algemeen bekend. Waarom krijgen wij (ik tenminste wel) die Engelse les dan in het Nederlands?! Zo snap ik wel dat de uitspraak van de meesten zo belabberd is en dat ik niet zo goed in Engels ben als ik zou willen.

Als we in de les veel Engels moeten praten, leren we het vanzelf heel goed! En er zijn zóveel manieren te bedenken om het leuker te maken! Zowat alles is tegenwoordig in het Engels, er is genoeg te doen. Laat ons TED talks zien en laat ons liedjes schrijven, laat ons zelf een Engelse video maken! Dat is leuk en leer je heel veel van, én je combineert vakken.

Bovendien wordt de les dan ook nog véél leuker! Nu is het af en toe zo ongelooflijk saai. En dat terwijl het zo veel leuker kan!

En please, kom niet aan met van die suffe boeken met suffe grammatica...

Dat was het weer voor vandaag! Ik hoop dat er mensen geïnspireerd zijn geraakt. Tot het volgende blogbericht!

Groetjes Willemijn ☼