29 november 2015

Over de streep

Ken je het programma Over de streep? Het is een Amerikaans programma waar een school de hele dag een soort cursus krijgt. Lees verder.

In die cursus leer je elkaar beter kennen en respect voor elkaar te hebben. Ik vind het een mooi programma, omdat het alle emoties van de kinderen laat zien en hoe ze respect voor elkaar opbrengen. Door die cursus wordt iedereen closer, krijgen kinderen echte vrienden en leren ze elkaar te vertrouwen.

Misschien is het een idee dat er niet een speciaal programma voor moet zijn, maar dat we het gewoon bij de mentorles krijgen? 

Iedereen is nu zo afstandelijk. Er zijn groepjes in de klas, kinderen worden gepest... Dat is toch erg?

Als we elkaar leren kennen, begrijpen we de ander en leren we met hem of haar om te gaan!

Wij denken dat dát de echte manier is om pesten te bestrijden. Als je elkaar beter leert kennen ga je ook beseffen dat iedereen het wel eens moeilijk heeft. Dan kun je veel beter en sneller respect opbrengen en elkaar steunen!

Déze manier is de manier om van pesten af te komen, om te zorgen dat mensen elkaar respecteren, om een echte hechte klas te worden, en het is ook nog eens makkelijk te doen!

School, neem dus voor de mentorlessen Over de streep als voorbeeld!

Groetjes Willemijn & Dide :)

13 december: Blijkbaar mag een school niet zomaar de cursus doen. Er is een speciaal voor- en na programma voor nodig. om het allemaal wat minder heftig te maken, en mensen moeten bevoegd zijn.

Wij vinden dat er dan maar voor die bevoegde mensen gezorgd moet worden. Challenge day zou op alle middelbare scholen moeten komen!