30 december 2015

2015: Wát een jaar!

En dan is het jaar ineens bijna om. En wát een jaar was dat voor ons zeg! Er zijn ontzettend veel dingen gebeurd, ontzettend veel fantastische dingen! En de meeste van die dingen, omdat we na honderd jaar elkaar niet gesproken te hebben, en zonder na te denken, een blog zijn begonnen. Daardoor, nou ja, lees maar verder!

Echt, dat blog was een van de beste beslissingen van de geschiedenis van de mensheid ooit. Want daardoor hebben we zóveel mensen leren kennen, en zóveel meegemaakt! En allemaal doordat we gewoon onszelf zijn geweest al die tijd.

Ik was altijd al een herrieschopper, vooral wat betreft school. Dide was het er ook totaal niet mee eens, en dat liet ze merken ook. Wie had ooit gedacht dat we onze frustraties nu kunnen omzetten in ideeën over een geweldige, nieuwe school? En niet alleen ideeën. We zitten nu bij One World Citizens! Daar zitten we sinds gisteren bij, binnenkort meer daarover!

Zo, dan gaan we nu terugblikken op ons blogjaar :)

Het begon op het strand
Dat weten jullie onderhand wel. We hadden het over school en wat er zo slecht aan was (is!) en we zeiden tegen elkaar: "Als niemand iets doet, doen wij het wel!" Dus ontstond het blog om 1 uur 's nachts op 4 augustus. De volgende dagen waren weer op het strand, maar nu waren we in de duinen druk bezig om een naam en logo te verzinnen. Tja, dat logo, dat moet nog steeds verzonnen worden...
Hier is ons eerste blogbericht

Hier waren we vooral zenuwachtig :)
We mailden TEDx Youth @ Brabantlaan
En we spraken af met Mariëlle bij de Starbucks op station Breda. We hebben daar wel 2 uur lang super enthousiast zitten vertellen. (Na twee koffie waren we zo druk dat we niet eens meer verstaanbaar waren :D) Maar we zaten erbij! We waren zo blij dat we een dansje deden en de verkeerde trein terug namen. :)
We waren echt heel blij!

We stonden in de krant!
Dát kan jullie bijna niet ontgaan zijn. Was ook wel een mijlpaal hoor! Hier vind je onze vlog, en dit is de helft van het artikel.

We zijn een YouTube kanaal begonnen
Daar staan nu 5 video's op, en wat we er precies mee gaan doen weet ik nog niet. We vinden het wel heel leuk om video's te maken, maar we hebben het zó druk! Misschien gaan we er binnenkort meer uploaden, wie weet.
Hier kun je ons kanaal vinden

We hebben een TEDtalk gehouden!
En wát was dát geweldig! Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo'n leuke dag heb gehad. Allemaal leuke mensen, en  allemaal deuren die zijn opengegaan. Dankjewel alle mensen van TED! Ondertussen staat de talk online. Hier kun je hem vinden! En hier vind je de foto's.

We komen op scholen
Door alles wat we hebben gedaan hebben we veel mensen ontmoet, die ons uitnodigen om op hun school te komen kijken. Supergaaf! Wat ook gek is, is dat we in de havo vergadering van mijn school - het Norbertus -  zitten. Ik vind het heel leuk om te merken dat er ook leraren zijn die verandering willen. Nou, daar zullen wij mee helpen!

We komen op tv
Vlak na onze talk hebben we opnames gehad voor een aflevering van 'onbekende helden', een programma van ZuidWestTV. Wanneer je het precies kunt zien, weten we nog niet. Wij hebben het zelf ook nog niet gezien, dus hopelijk snel!
One World Citizens
En onze laatste, supergave activiteit van dit jaar, is dat we gisteren bij de vergadering van OWC waren. Wat een supergoed concept! Alles wat wij al hadden bedacht zo ongeveer. Dus daarom werken we daar heel graag aan mee. We zijn nog lang niet klaar bij OWC!


Zo, zoals je kunt zien was dat me het jaartje wel! Jullie zullen nog veel van ons horen en wij hopelijk ook van jullie!

We wensen jullie allemaal het allerbeste! Tot volgend jaar!

Groetjess