13 december 2015

Kunst in de klas

Heey! Vandaag laat ik jullie een paar mooie foto's zien én ik heb een ideetje! Lees gauw verder dus :)

Door de foto's hebben jullie vast al geraden dat het idee iets met kunst te maken heeft. En omdat dit een blog over school is, kunnen jullie het al raden: Kunst in de klas! 
Bijna alle lokalen zijn bij mij op school wit of grijs (Ughh..) geverfd. Zelfs in de lokalen waar tekenen of muziek gegeven wordt! Ik heb even rondgevraagd en heel veel mensen zijn het met mij eens dat de lokalen wel eens opgevrolijkt mogen worden. Het is bewezen dat mensen door kleur en kunst gelukkiger worden, daarom zijn de gangen in ziekenhuizen ook steeds kleurrijker. Nu school nog!

Dat opleuken van de lokalen hoeft helemaal niet veel geld te kosten en ook de docenten hoeven zich geen zorgen te maken dat ze iets moeten gaan doen: Laten we gewoon met de kunstlessen echt kunstzinnig doen!

Misschien is het wel een goed idee om niet iedereen de lokalen te laten verven/ versieren. Van sommige mensen uit mijn klas denk ik niet dat ze serieus zullen zijn en iets moois maken. Daarom zouden alleen de mensen die het echt willen en kunnen, een lokaal mooi maken. Een groepje art geeks. Superleuk toch! Met tekenles kan een groepje mensen dan werken aan zo'n project. Ontwerp maken, het lokaal pimpen... I'm in!


En alsof dit alles nog niet genoeg is, stimuleert zo'n project ook nog eens heel goed de creativiteit! En je weet: Dat vinden we héél belangrijk. En het is léuk! Dus laat dit idee gauw werkelijkheid worden!

Creatieve groetjes, 
Willemijn :-)

Ps. Ik snap dat het in sommige lokalen gewoon rustig moet blijven. Daar hoeft het echt niet van alle muren te knallen! Daar wordt iedereen heel druk van. En dat zou zelfs ik niet fijn vinden. Maar daar kan wel achter in de klas iets  leuks komen. Alleen de teken- en muzieklokalen móeten echt knallen! Daar mag je lekker druk en creatief bezig zijn!