31 januari 2016

Ik wil vrijheid & zon!

Vandaag geen extra doordacht blogbericht, geen blogbericht met veel oplossingen. Maar wel een bericht dat je overtuigt dat school anders moet! Ik móét het gewoon even kwijt!

(Zet dit liedje op om mijn vibe te krijgen! :))

Vandaag was het zo'n gewone dag. Zo'n stomme dag. Zo'n dag waar je niet echt iets leert, en vooral: waar je geen mens mag zijn!

Ik begon de dag met gym, dus dat was in ieder geval een stuk beter dan algebra, grammatica of reactievergelijkingen. Na gym moest ik naar de ortho, dus toen ik op de fiets stapte om er naar toe te rijden, zag ik dat de zon scheen! Het was heerlijk weer! Dat had ik binnen helemaal niet gemerkt!


Maar toen ik klaar was bij de ortho en de school weer instapte, was ik het zonnetje buiten al bijna helemaal vergeten. En toen ik het lokaal binnenkwam was het al helemaal gedaan met mijn zonnige humeur. Ik stond meteen weer op de "schoolstand".

De rest van de dag verliep heel gewoon. Dat wil zeggen: tot vier uur mijn eigen gedachten uitzetten, luisteren naar uitleg die mij totaal. Niks. Boeit. En niet kunnen genieten van het zonnetje, geen leuke dingen kunnen doen, geen nuttige dingen kunnen doen, niet kunnen LEVEN!

Ik zou bijna in die sfeer blijven hangen. Ik voel me net een robot. Op school moet je je wel als een robot gedragen, want op een andere manier kán het bijna niet. Als je op school wel je eigen gedachten hebt en leuke dingen doet, dan krijg je een onvoldoende, straf, of rare blikken.

Zingen & dansen!
Ik ben nu eindelijk thuis en zit te dansen en te zingen achter de computer. En zo hoort het te zijn! Je hoort te zingen en te dansen en je leven te leven! En je hoort niet in een donker gebouw waar je jezelf niet mag zijn! Je hoort buiten die muren, in de zon!


Ik weet dan ook nooit hoe snel ik weg moet zijn. Ik wil mijn leven leven! En dat leven ís niet van half negen tot vier uur in een gebouw opgesloten te zitten waar ik word volgekieperd met informatie die ik niet wil hebben, met regels die ik helemaal niet wil volgen, met mensen die ik helemaal niet wil kennen! Ik wil niet de hele dag in een gebouw zitten waar ik de zon niet kan zien en waar ik zo lang moet blijven dat als ik eruit mag, de zon al onder is.

Ik wil naar het strand om te leren genieten! Ik wil naar het buitenland om de taal te leren! Ik wil de liedjes waar ik nu naar luister nog beter leren zingen! Ik wil LEVEN!!

Zo, ik moest het even kwijt! 

Groetjes Willemijn!