4 februari 2016

School is stom!


We zijn dit blog niet begonnen omdat we wisten dat het in Finland goed gaat. We zijn dit blog niet begonnen omdat we een TED talk wilden houden. Nee, we zijn dit blog begonnen omdat we dachten: school is een hel! 


Op dit hele blog zul je berichten vinden waar goed over na is gedacht, waar we onderzoeken van internet erbij hebben gehaald, waar we oplossingen proberen te zoeken voor datgene waar wij zo'n afgrijselijke hekel aan hebben, namelijk: school!

Wij merkten dat we doodongelukkig werden als we in een lokaal opgesloten zaten tussen vier muren. Dat we vroeg moesten opstaan en haasten om op tijd op school te zijn om maar geen straf te krijgen. Dat we van half negen tot vier uur niet onze eigen gedachten mochten hebben, maar alleen maar met stomme formules en weet ik wat nog meer bezig moesten zijn. Dat we als we daarna eindelijk weer frisse lucht hadden en een beetje mochten ontspannen, we meteen weer aan het huiswerk moesten! Dat we tot 's avonds laat stomme oninteressante dingen moesten leren, om maar een goed punt te halen. Dat er constant achter ons aan gezeten werd, dat we niet LEEFDEN.

DAAROM zijn we dit blog begonnen.

We worden ongelukkige zombies van school ! En dat zeggen wij uit ervaring. Gelukkig zijn er ook nog eens onderzoeken die dat bevestigen.

Maar onze ervaring dus. Die is ook belangrijk, want dan kunnen jullie (als jullie nog niet overtuigd zijn) eens lezen welke hel wij - en honderdduizenden andere leerlingen - elke dag moeten doormaken.

En omdat we er genoeg van hebben en voor eens en altijd op een rijtje willen hebben welke hel wij elke dag moeten doormaken, gaan we de langste lijst van stomme dingen aan school ooit maken! Heb je suggesties? Laat ze hieronder weten!


Groetjes Dide & Willemijn!